A pub

Ami összehozza az embereket...

Homokos tengerpartunk

Ahonnan a legszebb a naplemente...

Kirándulások

Megéri kicsit kimozdulni, mert a látvány felbecsülhetetlen...

Élmények

Az élmények akkor az igaziak, ha van kivel megosztani...

Fanore

Kicsi, de melegszívű...

2013. május 24.

Mindennapok

Minden nap egyre melegebb van, már csak két pulcsi kell, kabát nem :D Egyre több a turista is. Franciák, németek, amerikaiak, ausztrálok, hollandok, és még sorolhatnám, minden felöl jönnek. A franciák szívébe persze rögtön belopódzok egy-két francia mondattal. Múltkor egy idősebb pártól kaptam is egy képeslapot, és írtak rá kedves szavakat franciául, hogy milyen jó volt a francia nyelvű fogadtatás. Nagyon aranyosak voltak. Persze a franciák nem sok borravalót adnak, de hát ilyen az élet :D A helyiek már nagyon megszerettek szerintem. Néha Pestu is szokott lenni a bárpult mögött. Íme a kép, aki nem hinné el :) 



Ezt pedig múltkor találta valaki, én nem tudom, hogy került elő, de bejöttek a pub-ba ezzel a hatalmas jószággal :D 


Aztán íme pár kép a kajáról, bár sajnos mindről még nem sikerült. Mert ugyebár, ha kész van, akkor már vinni kell, szóval nehéz összehozni, hogy közbe le is fotózzom. De majd igyekszem. Egyenlőre itt egy kis füstölt lazac, rák és kagyló :D





A környék

Amikor van egy kis időm, vagy épp szabadnapomon jó az idő, akkor biciklizem kicsit, vagy megyek futni. Sajnos a reggeli futások alkalmával általában ugyanazt az utat járom minden nap, de még így is van, amikor elő kell vennem a telefonom, hogy valami lefotózzak :)


Hát nem édik a kis pónik? :) És igen, ez egy ház kertjében van! Jó kis háziállat, nem? A legutóbbi szabadnapomon nagyon szép idő volt, szóval lementem a strandra napozni. Tudom, hogy sok kép van már a beach-ről, de nekem sose elég :)



A szörf szezon is beindult már, de sajnos még én egy embert se láttam szörfözni :) Viszont a gyerekek sárkányt eregettek. Írország tökéletes hely hozzá, mert mindig fúj a szél! :) 
És amiből még sosem elég, naplemente!!!! 



A mai szabadnapomon is hála az égnek csodálatos idő volt. Patsy, egy ír bácsi fűszernövényeket termeszt, szóval megbeszéltem vele, hogy elmegyek hozzá, mert szeretnék pár növényt termeszteni, meg hát a kis otthonunk is szebb, ha van benne valami zöld. Szóval elbringáztam hozzá, háromszor, mert az első két alkalommal nem volt otthon :) Patsy egy igazi túlélő, szegény ember túlélt egy szívrohamot és egy stroke-ot is, és most az egyik oldalát nem tudja használni, de kertészkedik, mint hobbi, szerintem ez nagyon aranyos. Kaptam tőle petrezselymet, mentát és bazsalikomot. Ráadásként pedig 3 szép retket a vacsorámhoz. Nem engedte, hogy kifizessem, nagyon rendes volt :) Út közben pedig csináltam pár képet. 






 És ami nem hiányozhat az ír képek közül, az a jó öreg járgány, ami minden második embernek van. Traktor!!!! :)

Íme pedig Fanore temploma. A pap elég jó fej. Szokott jönni a pub-ba is. A hétvégén is iszogatott a helyiekkel. :)






És, hogy nehogy azt higgyétek, hogy itt nincs élet, íme a kép a közelgő zenei fesztiválról. Június 2.-án nálunk is lesz zene, meg tánc. Biztos sokan lesznek, de ha tudok, csinálok pár képet.



Kirándulások :)

Nem tudom, hogy fogom magam behozni, de azért megpróbálom. Azért is nem írtam eddig, mert túlságosan le vagyok maradva, és így nehezebben kezd neki az ember. Nah, de mindegy, most megpróbálom. Szóval mielőtt beköszöntött volna a szezon, voltam egy-két helyen, arról írom most ezt a bejegyzést :)
Egyik nap felpattantam a bringára és gondoltam, hogy akkor most elmegyek a legközelebbi kis városig, ami 15 km-re van.


Amin láthatjátok sikerült is a túra :) És íme a csodálatos biciklim, ami amúgy Patricia-é (A főnök felesége), de ő nem használja, így a padláson találtam rá szegény kis párára. 


 



 Odafelé az út nem volt rossz, de visszafelé a szél szembe fújt, és nagyon sokszor kellett felfelé hajtanom. Kétszer le is kellett szállnom a bringáról, olyan nehéz volt. Egyik alkalommal el is hajtott mellettem egy másik biciklis. Kissé ciki volt :D De hát ez van...


Aztán volt egy nap, mikor beültem Pj mellé a kocsiba, hogy világot lássak :D Épp az utánfutójáért ment, aztán gondoltam elmegyek vele. Megérte, mert szép volt nagyon. Megálltunk egy temetőnél, ahova mindig bemegy PJ, ha arra jár.

     

 Visszafelé pedig átmentünk Lahinche nevezetű kis városkán. Nagyon szép, és hatalmas homokos tengerpartja van.


Ez pedig egy kép egy szokásos ír kis városról. Kb. mindegyik így néz ki. De sztem nagyon aranyosak.